Informasjonskapsler/cookies

Dette er retningslinjene for informasjonskapsler for Fjeldstad Design

Hva er informasjonskapsler

Som det er vanlig praksis med nesten alle profesjonelle nettsteder, bruker dette nettstedet informasjonskapsler, som er små filer som lastes ned til datamaskinen din, for å forbedre opplevelsen din.

Denne siden beskriver hvilken informasjon de samler inn, hvordan vi bruker den og hvorfor vi noen ganger trenger å lagre disse informasjonskapslene. Vi vil også dele hvordan du kan forhindre at disse informasjonskapslene blir lagret, men dette kan nedgradere eller «ødelegge» visse elementer av nettstedets funksjonalitet.

Hvordan vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler av en rekke årsaker som er beskrevet nedenfor. Dessverre er det i de fleste tilfeller ingen industristandardalternativer for å deaktivere informasjonskapsler uten å deaktivere funksjonaliteten og funksjonene de legger til på dette nettstedet. Det anbefales at du lar alle informasjonskapsler stå på hvis du ikke er sikker på om du trenger dem eller ikke i tilfelle de brukes til å tilby en tjeneste du bruker.

Deaktivering av informasjonskapsler

Du kan forhindre innstilling av informasjonskapsler ved å justere innstillingene i nettleseren din (se nettleserens hjelp for hvordan du gjør dette). Vær oppmerksom på at deaktivering av informasjonskapsler vil påvirke funksjonaliteten til dette og mange andre nettsteder du besøker. Deaktivering av informasjonskapsler vil vanligvis også resultere i deaktivering av visse funksjoner og funksjoner på dette nettstedet. Derfor anbefales det at du ikke deaktiverer informasjonskapsler.

Informasjonskapslene vi plasserer
 • Kontorelaterte informasjonskapsler

Hvis du oppretter en konto hos oss, vil vi bruke informasjonskapsler for styring av registreringsprosessen og generell administrasjon. Disse informasjonskapslene vil vanligvis bli slettet når du logger ut, men i noen tilfeller kan de forbli etterpå for å huske nettstedpreferansene dine når du er logget ut.

 • Innloggingsrelaterte informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler når du er logget inn, slik at vi kan huske dette faktum. Dette forhindrer at du må logge inn hver eneste gang du besøker en ny side. Disse informasjonskapslene fjernes eller slettes vanligvis når du logger ut, for å sikre at du bare får tilgang til begrensede funksjoner og områder når du er logget inn.

 • Ordrebehandlingsrelaterte informasjonskapsler

Dette nettstedet tilbyr e-handel eller betalingsfasiliteter, og noen informasjonskapsler er avgjørende for å sikre at bestillingen din blir husket mellom sider, slik at vi kan behandle den riktig.

 • Skjemarelaterte informasjonskapsler

Når du sender inn data til gjennom et skjema som de som finnes på kontaktsider eller kommentarskjemaer, kan informasjonskapsler settes til å huske brukeropplysningene dine for fremtidig korrespondanse.

 • Informasjonskapsler for nettstedinnstillinger

For å gi deg en god opplevelse på dette nettstedet tilbyr vi funksjonaliteten til å angi dine preferanser for hvordan dette nettstedet kjører når du bruker det. For å huske preferansene dine må vi sette informasjonskapsler slik at denne informasjonen kan kalles når du samhandler med en side som påvirkes av dine preferanser.

Tredjeparts informasjonskapsler

I noen spesielle tilfeller bruker vi også informasjonskapsler levert av pålitelige tredjeparter. Følgende avsnitt beskriver hvilke tredjeparts informasjonskapsler du kan støte på via dette nettstedet.

 • Dette nettstedet bruker Google Analytics, som er en av de mest utbredte og pålitelige analyseløsningene på nettet for å hjelpe oss med å forstå hvordan du bruker nettstedet og måter vi kan forbedre opplevelsen din på. Disse informasjonskapslene kan spore ting som hvor lang tid du bruker på nettstedet og sidene du besøker, slik at vi kan fortsette å produsere engasjerende innhold. For mer informasjon om Google Analytics-informasjonskapsler, se den offisielle Google Analytics-siden.
 • Tredjepartsanalyse brukes til å spore og måle bruken av dette nettstedet, slik at vi kan fortsette å produsere engasjerende innhold. Disse informasjonskapslene kan spore ting som hvor lang tid du bruker på nettstedet eller sidene du besøker, noe som hjelper oss å forstå hvordan vi kan forbedre nettstedet for deg.
 • Fra tid til annen tester vi nye funksjoner og gjør små endringer i måten nettstedet leveres på. Når vi fortsatt tester nye funksjoner, kan disse informasjonskapslene brukes til å sikre at du får en konsekvent opplevelse mens du er på nettstedet, samtidig som vi sikrer at vi forstår hvilke optimaliseringer brukerne våre setter mest pris på.
 • Når vi selger produkter, er det viktig for oss å forstå statistikk om hvor mange av de besøkende på nettstedet vårt som faktisk foretar et kjøp, og som sådan er dette den typen data som disse informasjonskapslene vil spore. Dette er viktig for deg, da det betyr at vi nøyaktig kan gjøre forretningsforutsigelser som gjør at vi kan overvåke annonserings- og produktkostnadene våre for å sikre best mulig pris.
 • Google AdSense-tjenesten vi bruker til å levere annonser, bruker en DoubleClick-informasjonskapsel til å vise mer relevante annonser på nettet og begrense antall ganger en gitt annonse vises til deg. Hvis du vil ha mer informasjon om Google AdSense, kan du se de offisielle vanlige spørsmålene om personvern for Google AdSense.
 • Flere partnere annonserer på våre vegne, og tilknyttede sporingskapsler lar oss ganske enkelt se om kundene våre har kommet til nettstedet gjennom et av våre partnernettsteder, slik at vi kan kreditere dem på riktig måte og eventuelt tillate våre tilknyttede partnere å gi deg bonus som de kan gi deg for å kjøpe.
 • Vi bruker også knapper og/eller plugins for sosiale medier på dette nettstedet som lar deg koble til ditt sosiale nettverk på ulike måter. For at disse skal fungere på følgende sosiale medier, inkludert; youtube, tiktok, facebook, instagram og pinterest, vil sette informasjonskapsler gjennom nettstedet vårt som kan brukes til å forbedre profilen din på nettstedet deres eller bidra til dataene de har til forskjellige formål som er beskrevet i deres respektive personvernregler.
Flere opplysninger

Forhåpentligvis har det avklart ting for deg, og som tidligere nevnt hvis det er noe du ikke er sikker på om du trenger eller ikke, er det vanligvis tryggere å la informasjonskapsler være aktivert i tilfelle det samhandler med en av funksjonene du bruker på nettstedet vårt.

Hvis du vil ha mer generell informasjon om informasjonskapsler, kan du lese mer på datatilsynets sider.